Kilka zasad zarabiającego sklepu cz. I
Czytaj więcejZakładanie nowego punktu handlowego to proces i należy wziąć pod uwagę kilka istotnych czynników. Po głównej decyzji dotyczącej specyfiki działalności oraz grupy docelowej przychodzi pora na wybór miejsca na działalność oraz zaprojektowanie…
Jak rozłożyć towary na sklepowych półkach, tak aby zwiększyć sprzedaż?
Czytaj więcejOdpowiednie rozlokowanie produktów w sklepie ułatwia nabywcom poszukiwanie i wybór towarów. Strategia merchandisingowa musi być spójna oraz dopasowana do oczekiwań i przyzwyczajeń klientów. Rozmieszczenie produktów na półkach ma znaczenie Często decyzje zakupowe podejmowane…
Jak dobrać odpowiednie meble chłodnicze do cukierni?
Czytaj więcejCukiernia jest jednym z miejsc, w których ogromne znaczenia ma pierwsze wrażenie, jakie lokal wywrze na klientach. W produktach liczy się smak i jakość, ale tak naprawdę to ich odpowiednia ekspozycja tworzy potrzebę zakupu. Rola…
Otwierasz piekarnię lub cukiernię? Sprawdź, od czego zacząć
Czytaj więcejAranżacja przestrzeni handlowej piekarni czy cukierni, obok tak istotnej dzisiaj jakości produktu, ma znamienny wpływ na zyskowność punktu handlowego. Wynika to z faktu, że dobry sprzedażowy design zabezpiecza potrzebę estetyki shopera – klienta,…
Czas na ekologię
Czytaj więcejTo może być prawdziwa rewolucja. Jak donosi portal www.dlahanldu.pl Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych zbadała rynek i okazało się, że sektor żywności eko rośnie w siłę. Stan na koniec 2016 roku był…
Lada chłodnicza to nie lada wyzwanie
Czytaj więcejW każdym sklepie spożywczym lada chłodnicza to obligatoryjny must have. Warto zatem poświęcić chwilę i sprawdzić, która z wielu dostępnych na rynku będzie odpowiadała konkretnym potrzebom. Okazuje się bowiem, że wybór na…